You cannot place a new order from your country. UndefinedA pizzéria ZÁRVA!

Várható nyitás: 2020. június 1.

Korrekt és elegáns felmondás

 

Ha eleged van a munkahelyedből, netán már találtál másikat, ideje beadni a felmondásod. A Monster.hu karrierportálon hasznos tippeket és információkat találsz munkajogi témákról is, mint például a felmondás, elbocsátás, stb.

A felmondás három típusát különböztetjük meg:

rendes felmondás, azonnali hatályú és közös megegyezéses. A munkavállaló részéről kezdeményezett a rendes felmondás, ennek is vannak szabályai. Legfontosabb, hogy csak írásban érvényes. Célszerű már a bejelentés előtt megírni felmondólevelünket és magunkkal vinni azt, amikor a főnökünkkel közöljük döntésünket. Lényeges, hogy személyesen adjuk át és legyen egy saját példányunk is.

A munkaadó dönthet úgy, hogy felmenti a munkavállalót a felmondási idő alatti munkavégzés alól, azonban legtöbbször a munkavállalónak le kell dolgoznia a felmondási idejét, amely általában 30 nap.

Ha a vezetőt a döntésünk váratlanul érte, valószínű ragaszkodni fog az utóbbihoz. Ebben az esetben is lelkiismeretesen végezzük a munkánkat az utolsó napig, és érdemes a maradó kollégákkal is tartani a jó viszonyt. Ne kritizáljuk a céget, ügyeljünk a hangnemre, ne hencegjünk az esetleges új munkahellyel. Ez ugyanis nem csupán a távozóra vetne rossz fényt, de rontja a csapatszellemet is. Mégjobban jöhetünk ki a helyzetből, ha a munkahelyen tapasztalt pozitívumokért, az ott elsajátított tudásért távozáskor köszönetet mondunk.